Начало За нас Реклама Контакти

Рула "Капрезе"

Снимка за Рула
50
Време за приготвяне: 50 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Семплата и апетитна рецепта, която Диди от блога [...Готвенето е забавно...] ни предлага, е отражение на възхищението й от средиземноморската кухня и култура.

СъставНеобходими продукти за 4

  1. 450 г свинско бонфиле
  2. 250 г моцарела
  3. 80 г сушени домати в зехтин
  4.  пресен босилек
  5. 1-2 скилидки чесън
  6.  сол и черен пипер
  7.  зехтин

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Почистеното от ципи месо се измива, подсушава се и се нарязва на дискове с дебелина около 1 см, които се слагат между два листа фолио за свежо съхранение и се изтъняват до около 3 мм, като се внимава да не се разкъса месото.

  2. 2.

    Сиренето се нарязва на парчета (15 - 20 г всяко), които се оставят за кратко в наклонена чиния, за да се отцеди суроватката, след което се подсушават.

  3. 3.

    Филетата се подправят със сол и черен пипер, върху всяко се слага парче моцарела и 2-3 половинки сушен домат. Всичко се завива на стегнато руло и се фиксира с дървена клечка за зъби. В сгорещения зехтин се запържва смачканият чесън, за да ароматизира мазнината, а после се отстранява. Рулата се поръсват с малко брашно, като излишното се изтупва, и се запържват до златисто от всички страни.

  4. 4.

    Сервират се веднага, като клечките се махат. За гарнитура – зеленчуци по избор и картофи.


Подходящи типове вина
Ноем. 2010
Още подобни рецепти
Коментари