Начало За нас Реклама Контакти

Розмаринови шишчета с шунка

Снимка за Розмаринови шишчета с шунка
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Шунката е добър избор за приготвянето на стилни, вкусни и ефектни предястия. Точно такива са и оригиналните шишчета от тази рецепта.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 2 малки патладжана, нарязани на тънки резени
  2. 2 тиквички, нарязани на тънки резени
  3. 2 червени чушки, разрязани на четвъртини
  4. 200 г зряло козе сирене
  5. 4 резена пражка шунка
  6. 16 чери доматчета
  7. 4 с. л. зехтин
  8. 8 клончета розмарин
  9. за соса песто от босилек и магданоз:
  10. ½ ч. ч. листа от босилек
  11. ½ ч. ч. листа от магданоз
  12. 80 мл зехтин
  13. 2 с. л. орехи, нарязани
  14. 3 с. л. пармезан
  15. 1 скилидка чесън
  16.  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Резените патладжани се слагат в 2 л вода с 2 с. л. сол да постоят 20 мин., отцеждат се, измиват се и се подсушават.

  • 2.

    Тиквичките, патладжаните и чушките се намазват със зехтин и се изпичат в тавичка на 210° С за 15 - 20 мин., или докато се зачервят.

  • 3.

    За пестото всички продукти се пасират заедно.

  • 4.

    Сиренето се нарязва на кубчета.

  • 5.

    Резен шунка се срязва на две или на три части, в зависимост от големината, върху него се подреждат по един резен патладжан, тиквичка и чушка, и в средата се слага сиренето. Всичко се намазва с песто и се завива на стегнато рулце.

  • 6.

    Клончетата розмарин се подострят в краищата и на тях се набождат рулцата и по две чери доматчета от двете страни. Намазват се със зехтин и се изпичат на грил или грил-тиган. Поднасят се с останалия сос.


Подходящи типове вина
Юни 2011
Още подобни рецепти
Коментари