Начало За нас Реклама Контакти

Родопски сарми

Снимка за Родопски сарми
120
Време за приготвяне: 120 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

В софийския ресторант „Грозд“ българските кулинарни традиции са на голяма почит и затова там може да опитате и тези богати и сочни сарми.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 250 г кайма (60%телешко и 40%свинско месо)
  • 100 г кромид лук, почистен и нарязан на ситно
  • 200 г печурки, измити и нарязани на ситно
  • 100 г пушени свински гърди, нарязани на ситно
  • 100 г ориз
  • 50 мл олио
  • 1 ч. л. чубрица
  • 1 ч. л. червен пипер
  •  сол на вкус
  •  листа от кисело зеле с изрязани жилки и твърди части 

Начин на приготвяне

  • 2.

    От готовата смес и зелевите листа се завиват стегнати сарми. Поставят се в тавичка, застлана с листа от киселото зеле. Добавя се вода, колкото да покрие леко. Отгоре се слагат още зелеви листа. Пече се 1 час и 20 мин. на 200° С. В края на печенето горните листа се махат и сармите се допичат до златисто.


Подходящи типове вина
Ян. 2014
Още подобни рецепти
Коментари