Начало За нас Реклама Контакти

Papa rellena

Снимка за Papa rellena
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Макар papa rellena да означава пълнен картоф, това популярно в Перу ястие всъщност е картофен крокет. Първите записани рецепти за него са от края на XIX век, когато френската класическа кухня е имала много силно влияние върху градската кухня на Южна Америка.

Тази рецепта е приготвена от перуанеца Карлос Портен от ресторант Ломо и с нея той участва в проекта Многообразието е вкусно на Мулти Култи Колектив.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1,5 кг картофи
  • 20 мл зехтин
  • 30 г масло
  •  сол на вкус
  • за пълнежа:
  •  зехтин
  • 2-3 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  •  сол и черен пипер на вкус
  • 500 г кайма смес
  • 50 г стафиди
  •  магданоз на вкус
  • 1 червена чушка
  • 100 г черни маслини без костилка
  • 1 сварено яйце
  • и още:
  •  брашно
  •  галета
  • 2 яйца
  •  зехтин

Начин на приготвяне

  • 1.

    Картофите се обелват и се сваряват в подсолена вода. Когато са готови, се смачкват с преса за картофи и се добавят зехтинът и маслото.

  • 2.

    Чесънът се запържва в малко зехтин, добавят се лукът, сол, черен пипер и каймата. Готви се 10 мин. на средна темепература, като се разбърква от време на време. След като месото е готово, се добавят стафидите, магданозът, чушката, маслините и свареното яйце – всички нарязани на ситно.

  • 3.

    В една чиния се слага брашно с галета, а в друга – само галета. В купичка се разбъркват две сурови яйца. С лъжица се взима малко от картофеното пюре и се оформя като кръг. В него се слага малко от каймата и затваря се плътно, като се оформя на топче или във форма на яйце. Крокетите се овалват в смесените брашно и галета, след това се потапят в яйцата и се овалват само в галета. Пържат се в малко зехтин до златисто. Сервират се със зелена салата.

Галерия
Подходящи типове вина
Февр. 2016
Още подобни рецепти
Коментари