Начало За нас Реклама Контакти

Пълнена плескавица с лют урнебес

Снимка за Пълнена плескавица с лют урнебес
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Рецептата за тази пикантна плескавица е приготвена от сръбския шеф Далибор Маринкович – Даци (ресторант Котилото, София), който я е предоставил на проекта Многообразието е вкусно. Целта на проекта е да покаже кулинарното богатство, което чужденците носят в България, като същевременно се противопоставя на ксенофобията и дискриминацията.

СъставНеобходими продукти за 1 порция

  • за урнебеса: 
  • 150 г сирене
  • 50 г айвар
  • 5-6 скилидки чесън
  •  лют пипер на вкус
  •  сладък червен пипеп на вкус
  •  черен пипер на вкус
  •  олио на вкус
  • за плескавицата:
  • 250 г телешка кайма
  • 50 г урнебес

Начин на приготвяне

  • 1.

    Сиренето се настъргва в голяма купа. Към него се добавят айварът, нарязаният на много ситно чесън, подправките и олиото. Разбърква се хубаво.

  • 2.

    Каймата се разделя на две, омесва се на топки и всяка се разточва на тънък кръг. В средата на единия кръг се слага урнебесът и се покрива с другия. Плескавицата се пече 10 - 12 мин. на 250° на скара на дървени въглища или 15 - 20 мин. във фурна на същата температура.

Галерия
Подходящи типове вина
Февр. 2016
Още подобни рецепти
Коментари