Начало За нас Реклама Контакти

Рибени шишчета

Снимка за Рибени шишчета
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Бялата риба се нуждае от съвсем кратка топлинна обработка, за да се запази сочна. Затова тези апетитни зеленчуково-рибни шишчета стават готови само за 30 минути -  перфектен вариант за лека и вкусна вечеря.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 рибни филета от писия, хек, пангасиус или пъстърва
  2. 2 тиквички
  3. 2 с. л. маслинена паста
  4. 50 мл зехтин
  5. 1 с. л. лимонов сок
  6. 1 с. л. копър, ситно нарязан
  7. 1 малка скилидка чесън, пресована

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Смесват се зехтинът, лимоновият сок, копърът, чесънът и сол на вкус. С половината от маринатата се заливат филетата.

  2. 2.

    Тиквичките се нарязват на дълги тънки резени с белачка за зеленчуци или с ренде.

  3. 3.

    Филетата се намазват с маслинената паста, върху тях се слага по резен тиквичка и се завиват на руло. Забождат се с шишче и се слагат да се пекат във фурна, загрята на 200° С, за 10 - 15 мин. Сервират се, залети с останалата марината.


Подходящи типове вина
Май 2011
Още подобни рецепти
Коментари