Начало За нас Реклама Контакти

Рибени шишчета

Снимка за Рибени шишчета
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Рибата меч е една от най-често използваните морски твари в италианската кухня, затова не е чудно, че подправките в тази рецепта са типични за средиземноморската страна.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. стека по 200 г от риба меч, халибут или сьомга
  2. 2 с. л. лимонов сок
  3. 1 ч. л. настъргана лимонова кора
  4. 1 щипка чесън на прах
  5. 1 щипка риган
  6. 4 стръка розмарин
  7. 4 с. л. зехтин
  8. 1 червена чушка
  9. 1 зелена чушка
  10. 100 г чери домати
  11.   сол и шарен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Всеки от стековете се обезкостява внимателно с остър нож и се навива на стегнато кръгче.

  2. 2.

    Смесват се лимоновият сок, кората от лимон, чесънът, риганът, пиперът, розмаринът и зехтинът.

  3. 3.

    Чушките се нарязват на кръгчета с дебелината на стековете.

  4. 4.

    Рибата се посолява. Всяко парче риба се набожда с 2 шишчета, като от двете страни се нанизват парчетата чушки и доматчетата. Заливат се с маринатата и се оставят за 5-10 мин.

  5. 5.

    Шишчетата се пекат по 3-4 мин. от двете страни на загрят грил или грил-тиган.

Подходящи типове вина
Юли 2010
Още подобни рецепти
Коментари