Начало За нас Реклама Контакти

Рибени кюфтенца

Снимка за Рибени кюфтенца
80
Време за приготвяне: 80 мин. + 1 час в хладилника
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Крокетите с риба са характерни вкусотии за много европейски и азиатски държави, а в България могат да намерят точното си място по всяко време на деня. Да, дори и на закуска.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 250 г сьомга или риба тон от консерва
  2. 600 г картофи
  3. 1 лимон
  4. 3 с. л. копър, ситно нарязан
  5. 2 с. л. брашно за овалване
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Картофите се измиват добре, увиват се във фолио и се слагат да се изпекат във фурна, загрята на 180°, С за 40 - 50 мин. или докато омекнат. Обелват се и се намачкват. Охлаждат се.

  2. 2.

    Сьомгата се посолява, поръсва се с шарен пипер и се изпича във фурна, загрята на 180° С и се накъсва на малки парченца.

  3. 3.

    Рибата се смесва с картофите, копъра, 1 ч. л. фино настъргана лимонова кора и 1 с. л. лимонов сок. Добавят се сол и шарен пипер на вкус.

  4. 4.

    Оформят се 8 кюфтенца, които се овалват в брашно. Слагат се на дъска и се поставят във фризера за 30 мин. или в хладилника за 1 час, за да се стегнат.

  5. 5.

    Тиган се загрява, сипват се 2 с. л. зехтин или олио и кюфтенцата се изпържват на умерен огън, докато се зачервят от двете страни.

Подходящо е свежо бяло вино от популярни сортове като шардоне, грюнер велтлинер, совиньон блан или пино гриджо.

Ноем. 2012
Още подобни рецепти
Коментари