Начало За нас Реклама Контакти

Рибена супа от Ню Джърси

Снимка за Рибена супа от Ню Джърси
80
Време за приготвяне: 80 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Умението да се правят добри рибени супи се крепи на няколко правила. Едно от най-важните е да се използват няколко представители на ихтиофауната за едно ястие. И ако изброените в тази рецепта видове ви се струват прекалено разточителни, спокойно можете да ги заместите с не толкова натоварващите бюджета тилапия, пангасиус и ципура.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 кг смесена морска риба - морски дявол, морски костур, сьомга или др.
  • 1 ч. л. шарен пипер на зърна
  • 1 стрък селъри, нарязан на ситно
  • 1 с. л. зехтин
  • 1 зелена чушка, нарязана на малки кубчета
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 1 морков, нарязан на малки кубчета
  • 200 мл бяло вино
  • 200 г картофи, нарязани на кубчета
  • 200 г домати, обелени и нарязани на кубчета
  • 1 щипка индийско орехче
  • 2 с. л. копър, нарязан на ситно
  • 1 портокал, нарязан на филенца
  •  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Рибата се почиства и се нарязва на филенца. Опашката, главата и костите се заливат с 1 л вода, прибавят се селърито, шареният пипер и се посолява. Сварява се бульон за 40 мин. и се прецежда.

  2. 2.

    В загретия зехтин се слагат да се запържат леко лукът, чушката и морковът. Добавят се виното, бульонът, картофите, доматите и индийското орехче. След като всичко поври 5 мин., се слагат рибните филета. След още 10 мин. супата е готова. Подправя се със сол, копър, лимонов сок и се поднася с парченца портокал, стрък селъри и пресен хляб.


Подходящи типове вина
Юли 2009
Още подобни рецепти
Коментари