Начало За нас Реклама Контакти

Рибен пай

Снимка за Рибен пай
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 опаковка MAGGI® Картофено пюре с мляко
  • 2 жълтъка
  • 1 ч. ч. замразен грах
  • 200 г белени скариди
  • 200 г филе от треска
  • 200 г филе от сьомга
  • 200 г сварени изчистени миди
  • 2 с. л. нарязан магданоз
  • 2 с. л. нарязан копър
  • 1 с. л. разтопено краве масло
  • за соса:
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 1 с. л. краве масло
  • 200 мл мастика
  • 300 мл сметана
  • 1 кубче MAGGI® Пилешки бульон

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Сосът се приготвя, като маслото се разтопява и в него се запържва лукът за 3–4 мин. Прибавя се мастиката и сместа се оставя да се редуцира, докато останат само около 4 с.л. Добавя се 150 мл вода, натрошава се кубчетоMAGGI® Пилешки бульон и щом заври, се сипва сметаната.

  2. 2.

    След като поври 5–6 мин., към бульона се прибавят рибата, мидите и скаридите, грахът, магданозът и копърът. Сместа се изсипва в топлоустойчив съд за печене.

  3. 3.

    MAGGI® Картофено пюре с мляко се приготвя според указанията на опаковката. Щом се поохлади, към него се прибавят жълтъците.

  4. 4.

    Рибната смес се покрива с картофеното пюре, намазва се с разтопено масло и се слага да се пече на 200°С около 20 мин., докато се зачерви добре.


Галерия
Септ. 2008
Още подобни рецепти
Коментари