Начало За нас Реклама Контакти

Риба с праз и гъби

Снимка за Риба с праз и гъби
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

При съчетаването на различни продукти като риба, праз и гъби се разчита на общите им компоненти във вкусовия профил, в случая на леката сладост.  Останалите съставки пък допринасят за цялостния баланс на ястието.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 филета от хек или скумрия
  2. 4 с. л. царевично брашно
  3. 3 с. л. олио
  4. 300 г гъби кладница или печурка, едро нарязани
  5. 2 стръка праз, нарязани на едри кръгчета
  6. 200 г домати, обелени, нарязани, с отстранени семки
  7. 1 ч. л. сушен риган
  8. 100 г маслини
  9. 100 мл бяло вино
  10.  сол и пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Брашното се смесва с ½ ч. л. сол. Филетата се овалват в брашното и се изпържват леко от двете страни в сгорещената мазнина. Изваждат се.

  2. 2.

    Гъбите и празът се слагат в останалото загрято олио за 3-4 мин., при непрекъснато разбъркване. Слагат се на дъното на тавичка и се покриват с рибните филета.

  3. 3.

    В тигана се сипват доматите, ригавът и маслините, разбъркват се 1-2 мин. и се налива виното. Разбърква се, докато се изпари наполовина. Сместа се подрежда върху рибата и всичко се запича 10 - 15 мин. в предварително загрята фурна на 200˚ С.
     


Подходящи типове вина
Ян. 2012
Още подобни рецепти
Коментари