Начало За нас Реклама Контакти

Риба с пикантен сос

Снимка за Риба с пикантен сос
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Изключително лесна за приготвяне рецепта, с която можете да разнообразите делничното си меню. Крехкото рибно филе е гарнирано с екзотичен сос от лайм, кафява захар, люта чушка и чесън, който придава на ястието неочакван и впечатляващ облик.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 х 120 г филе от треска, мерлуза или скумрия
  • 2 с. л. царевично брашно
  • 1 ч. л. сушен стрит лук
  • 6 с. л. олио
  • 3 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • червена люта чушка, нарязана на ситно, без семето
  • 1-2 с. л. кафява захар
  •  сок от 2 лайма или 1 лимон
  • 1 ч. л. настъргана кора от лайм или лимон
  •  сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Филетата се нарязват на пръчици и се овалват в брашното, смесено със сушения лук и сол на вкус. Изпържват се в сгорещеното олио до златисто. Запазват се топли.

  2. 2.

    В тигана се оставя 1 с.л. от мазнината и в нея се прибавят чесънът и лютата чушка. Разбъркват се и се сипват захарта, сокът от лайм, кората и 3-4 с.л. вода. Всичко се оставя да поври 1 мин. и в получения сос се връща рибата. Обръща се леко и се сервира веднага с прясна салата.


Юни 2008
Още подобни рецепти
Коментари