Начало За нас Реклама Контакти

Риба печена в тиквички

Снимка за Риба печена в тиквички
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Склонността рибата да бъде превръщана в трошливо парче гума все още е стандарт за мнозина българи, затова тиквичката в тази рецепта има две важни роли - дава нов вкус на морската твар и я предпазва от загуба на скъпоценна влага.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 филета от лаврак или ципура
  • 1 с. л. паста от маслини
  • 2 тиквички
  • 4 стръка розмарин
  •  сол и черен пипер на вкус
  • 1 с. л. зехтин 

Начин на приготвяне

  • 1.

    Тиквичките се нарязва на много тънки резени с белачка за зеленчуци и се намазват със зехтин.

  • 2.

    Филетата се поръсват с черен пипер на вкус. От страната на месото се намазват с малко от пастата от маслини, върху която слага се по един стрък розмарин и се увиват в резените тиквички.

  • 3.

    Рибните филе се слагат с розмарина надолу в тавичка с незалепващо покритие и се пекат във фурна, загрята на 200º С, около 10 мин. или докато се зачервят тиквичките. Сервират се със свежа салата.

Подходящи типове вина
Септ. 2015
Още подобни рецепти
Коментари