Начало За нас Реклама Контакти

Пържен ориз със зеленчуци

Снимка за Пържен ориз със зеленчуци
30
Време за приготвяне: 30 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Тайландската кухня е ужасяващо непозната у нас, каквито са и автентичните продукти на тази азиатска страна. Рецептата, която ви предлагаме, е възможност да получите една много бегла, но все пак вкусна идея за тази кулинарна традиция.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 с. л. олио
  • 1 глава червен лук, нарязана на полумесеци
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 1 червена люта чушка, нарязана на ситно
  • 200 г гъби, нарязани на четвъртини
  • 1 зелена чушка, нарязана на ивици
  • 1 червена чушка, нарязана на ивици
  • 100 г замразен или консервиран грах
  • 4 бейби царевички, срязани на половина
  • 4-5 с. л. соев сос
  • 1 с. л. кафява захар
  • 1 с. л. сок от лайм или лимон
  • 400 г сварен охладен ориз
  • 2 яйца, леко разбити, по желание
  • 1 с. л. нарязан босилек

Начин на приготвяне

  • 1.

    В загрятото олио в уок се изпържват лукът, лютата чушка и чесънът за 2 мин.

  • 2.

    Прибавят се гъбите, грахът и царевицата. След 3 мин. се слагат соевият сос, сокът от лайм и захарта. Прибавя се оризът.

  • 3.

    Сместа се избутва в едната половина на тигана, слагат се яйцата и като се повтвърдят се разбъркват с останалите продукти в тигана. Поръсва се с босилека и се сервира


Подходящи типове вина
Юни 2011
Още подобни рецепти
Коментари