Начало За нас Реклама Контакти

Пържен бананов сладкиш

Снимка за Пържен бананов сладкиш
120
Време за приготвяне: 2 часа + 1 нощ в хладилника
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Много от десертите в тропическите страни са пържени, за да се гарантира тяхната безопасност от микробиологична гледна точка. Тази индонезийска рецепта е двойно обезопасена - пудингът първо се вари на пара, а след това се сдобива с хрупкава коричка от панировката.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 2 яйца
  2. 1 ч. ч. захар
  3. 1½ ч. ч. брашно
  4. 1 ч. ч. прясно мляко
  5. 300 г ананас от консерва на парченца
  6. 3 банана, нарязани
  7. 100 г стафиди
  8. 1 ч. л. ванилова есенция
  9. 3 с. л. брашно за паниране
  10. 1 щипка сол
  11. ½ ч. ч. ледена вода за паниране
  12.  олио за пържене

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Яйцата се разбиват със захарта на гъст крем. Добавят се половината пресято брашно, млякото и останалото брашно. Добавят се ананасът, бананите, есенцията и стафидите.

  2. 2.

    Сместа се сипва в намаслена формичка и се опакова с алуминиево фолио. Слага се да се вари на пара в затворена тенджера. На дъното на тенджерата се слага решетка, налива се вода, слага се сладкишът и когато водата заври, огънят се намалява. Оставя се за 1,5 часа. или докато повърхността и центърът се втвърдят. От време на време се проверява да не изври водата.

  3. 3.

    Сладкишът се охлажда, най-добре за една нощ да се остави в хладилника. Нарязва се на парчета. Разбиват се брашното със солта и ледената вода, всяко парче се потопява в тестото за паниране и се слага да се изпържи в сгорещено олио до златисто. Поднася се поръсен с пудра захар и канела.
     


Подходящи типове вина
Юни 2011
Още подобни рецепти
Коментари