Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени свински филенца

Снимка за Пълнени свински филенца
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Крехкото свинско месо е чудесна основа за изявата на други продукти. В тази рецепта филетата са напълнени с богато овкусени бадеми и бекон, а необходимите, за да може едно ястие да е завършено, зеленчуци ефектно се разполагат в леко пикантната гарнитура.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 свински бонфилета, около 800 г
  • 3 с. л. нарязани бадеми, леко препечени
  • 2 с. л. зехтин
  • 100 г бекон, нарязан на пръчици
  • ½ скилидка  чесън, нарязана на ситно
  • 1 ч. л. сушен риган
  • 2 с. л. нарязан магданоз
  • 1 с. л. настъргана лимонова кора
  • 1 глава лук, нарязана но ситно
  • 1 кубче MAGGI® бульон Телешки ребърца
  • 1 ч. л. нишесте
  • 2 с. л. бяло вино
  • 1 ч. л. захар
  • за гарниране:
  • 300 г замразени или пресни броколи или карфиол
  • ½ червена люта чушка, нарязана на ситно
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  • 2 с. л. MAGGI® Унисос
  • 1 ч. л. лимонов сок
  •   черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Филето се разделя напречно на две. В средата на всяко парче се прави разрез, така че да се образува джоб. Поръсва се с черен пипер.

  2. 2.

    В купа се смесват 1 с. л. от зехтина, нарязаният лук, бадемите, чесънът, беконът, риганът и лимоновата кора. Напълват се “джобчетата” и се защипват с дървени шишчета.

  3. 3.

    Останалият зехтин се загрява и в него се изпържват от всички страни напълнените филета. Заливат се с 200 мл гореща вода, прибавя се кубчето MAGGI® бульон Телешки ребърца и се задушава около 8 мин.

  4. 4.

    Гарнитурата се приготвя, като в зехтина се слага за 30 сек. чесънът и лютата чушка, прибавят се розичките броколи и се разбъркват, докато омекнат. Ако се пресни, трябва де се подварят предварително за 1 мин. във вряща подсолена вода. Слагат се MAGGI® Унисос и лимоновият сок и след 1 мин. се отстранява от котлона.

  5. 5.

    Месото се изважда, а сосът се сгъстява, заедно със захарта и нишестето, разтворено във виното.

  6. 6.

    Месото се сервира с броколите и сгъстеният сос.


Галерия
Ян. 2010
Още подобни рецепти
Коментари