Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени питки с карфиол и броколи

Снимка за Пълнени питки с карфиол и броколи
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Алтернатива на вездесъщите бъргъри, тези питки са напълнени с ароматна смес от есенни зеленчуци и пушено месо.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 пълнозърнести питки
  2. 200 г броколи
  3. 200 г карфиол
  4. 1 с. л. масло
  5. 1 с. л. брашно
  6. 250 мл прясно мляко
  7. ½ топка моцарела, нарязана на кубчета
  8. 200 г пушено пиле или шунка, нарязани на кубчета
  9. 100 г сирене грюер, чедар или кашкавал
  10.  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Броколите и карфиолът се пускат във вряща подсолена вода за 3 мин. Отцеждат се и се заливат с ледена вода, за да не потъмнеят. Отцеждат се и се подсушават. Посоляват се.

  2. 2.

    Маслото се сгорещява и в него се слага брашното. Разбърква се на умерен огън 1 мин. Налива се млякото при непрекъснато разбъркване. Посолява се и се слага пипер. Разбърква се на умерен огън до леко сгъстяване. Добавят се броколите, карфиолът, моцарелата и пушеното пиле.

  3. 3.

    Питките се издълбават и се напълват със сместа и се поръсва със сиренето.

  4. 4.

    Слагат се да се пекат в тавичка, за около 20 мин. във фурна, загрята на 190˚ С, докато се зачервят.


Ноем. 2012
Още подобни рецепти
Коментари