Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени гъби с бекон и сирене

Снимка за Пълнени гъби с бекон и сирене
45
Време за приготвяне: 45 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Познатата, но винаги вярна схема на пълнените гъби в този вариант с ароматно бри и сос бешамел носи духа на добрата френска кухня. Отдайте му се изцяло и безрезервно.

СъставНеобходими продукти за 20 броя

  • 20 едри печурки
  • 200 г бекон, нарязан на малки кубчета, или чорисо, нарязано на ситно
  • 100 г нарязано на дребни кубчета сирене бри, камамбер или кашкавал
  • 1 ч. л. зехтин
  • 1 ч. л. лимонов сок
  • за сос бешамел:
  • 2 с. л. масло
  • 2 с. л. брашно
  • 160 мл прясно мляко
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Гъбите се почистват от пънчетата, в шапчиците се слага по щипка сол и се запичат на 200°С за 10 мин.

  2. 2.

    Изваждат се, изстиват и се отлива водата, която се е отделила. Отново се подреждат в тавата.

  3. 3.

    В сух тиган се запържва беконът, ако се използва чорисо, не се обработва предварително.

  4. 4.

    Пънчетата се режат на ситно се задушават с малко зехтин.

  5. 5.

    Приготвя се бешамелът, като в разтопеното загрято масло се запържва брашното за 1 мин., прибавя се млякото, при непрекъснато разбъркване. Когато сосът се сгъсти, се посолява на вкус и се отстранява от огъня.

  6. 6.

    Смесват се пънчетата, бешамелът, месото, сиренето и се поръсва с черен пипер и лимонов сок. Гъбите се напълват и се запичат на 200°С, докато се зачервят.


Подходящи типове вина
Февр. 2008
Още подобни рецепти
Коментари