Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени гъби 2

Снимка за Пълнени гъби 2
30
Време за приготвяне: 30 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Гъбените гугли очевидно са създадени от природата, за да бъдат пълнени с разни вкусни неща, като сирене, сварени яйца и подправки. Е, това не е точно така. Всъщност шапките служат за размножаването на тези организми, но и вторичната им кулинарнна функция е достатъчно важна.

СъставНеобходими продукти за 6 порции

  • 24 едри печурки
  • 2 твърдо сварени яйца, нарязани на кубчета
  • 3 с. л. трохи от пълнозърнест хляб
  • 100 г натрошено синьо сирене
  • 100 г овче сирене
  • 2 с. л. нарязан зелен лук
  • 2 с. л. бяло вино
  • 2 с. л. меко масло
  • 1 с. л. нарязан магданоз
  • 1 щипка чесън на прах
  • 1 ч. л. червен пипер

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Гъбите се почистват от пънчетата, във всяка се слага по щипка сол и се подставят в загрята фурна на 200° С за 10 мин. Отцежда се водата, която се е събрала в гуглите.

  2. 2.

    Смесват се нарязаните яйца, сирената, лукът, виното, маслото, магданозът и чесънът. С получения пастет се напълват гъбите. Поръсват се с червен пипер и се запичат за 10-15 мин. на 200° С.


Ян. 2010
Още подобни рецепти
Коментари