Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени чушки с кайма и кашкавал

Снимка за Пълнени чушки с кайма и кашкавал
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Колкото и да е добра класическата рецепта за чушки с кайма, зеленчуците и млечният вкус на кашкавала тук са повече от успешни добавки.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 8 едри чушки за пълнене – червени и зелени
  • 2 с. л. зехтин или олио
  • 1 глава лук, ситно нарязана
  • 1 морков, нарязан на малки кубчета
  • 1 пащърнак или целина, ситно нарязани
  • 500 г кайма
  • 200 мл горещ зеленчуков бульон или вода
  • 1 домат, обелен и нарязан на малки кубчета
  • 4 с. л. магданоз, ситно нарязан
  • 1 ч. л. прясна мащерка  или чубрица
  • 150 г кашкавал, настърган
  •  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Чушките се разрязват надлъжно на две, като във всяка половина трябва да остане по малко от дръжката. Семената се почистват.

  • 2.

    В загретия зехтин се слагат лукът, морковът и пащърнакът. Разбъркват се, докато омекнат. Добавя се каймата и се разбърква с тел за разбиване, докато стане на ситни парченца. Налива се бульонът и се разбърква на умерен огън, докато се изпари наполовина. Прибавят се доматът, магданозът, мащерката, разбъркват се. Отстранява се от котлона и се смесва с кашкавала.

  • 3.

    Напълват се чушките и се пекат 40 мин. в загрята фурна на 200° С.


Подходящи типове вина
Авг. 2014
Още подобни рецепти
Коментари