Начало За нас Реклама Контакти

Пълнена тиква с локум и сушени плодове

Снимка за Пълнена тиква с локум и сушени плодове
75
Време за приготвяне: 75 минути
I
Степен на трудност - Лесна

В онези месеци от годината, когато тиквите са на дневен ред, имаме възможност да експериментираме както си искаме с жълто-оранжевия твърдокор плод-зеленчук, който е с неочаквано богати възможности и в солената, и в сладката кухня. Десертната тиква на Младен Чуканов следва балканските традиции, лесна е и е пълна с аромати и вкус. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1 тиква, около 2 кг
  2. 3 кутии обикновен локум
  3. 300 г смес от сушени плодове
  4. 200 г захар по избор
  5. 50 мл ликьор по избор
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Капакът на тиквата се изрязва, семките се почистват и се пълни с локума и сушените плодове.

  2. 2.

    Добавя се ликьорът, отгоре се сипва захарта и се пече във фурна, на 200° С около 1 час или до готовност на тиквата.
     


Ян. 2013
Още подобни рецепти
Коментари