Начало За нас Реклама Контакти

Пълнен лук

Снимка за Пълнен лук
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Лук, бекон и яйца - този класически триптих веднага навява непреодолими желания за халба или две студена и светла бира. Вече е време за кехлибарената течност, така че възползвайте се от тази апетитна рецепта.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 4 едри глави воден лук
  • 4 сварени яйца
  • 4 с. л. майонеза
  • 2 с. л. копър, нарязан на ситно
  • 2 с. л. бекон или шунка, нарязани на малки кубчета
  •  сол, черен пипер и зехтин на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Лукът се обелва, отрязват се по 1 см от двете страни и се слага за 5 мин. в 1 л вряща подсолена вода. Изважда се, охлажда се и вътрешността му се избутва така, че да останат само два от външните му слоеве. Вътрешността може да се нареже на ситно и да се използва за приготвяне на супа. Получените “буренца” се слагат в намаслена тавичка и се намазват със зехтин.

  2. 2.

    Беконът се запържва в сух тиган, докато порозовее. Ако се използва шунка, трябва да се добави 1 ч. л. зехтин или олио.

  3. 3.

    Яйцата се нарязват на ситно и се объркват с майонезата, копъра и бекона. Подправят се със сол и пипер на вкус. С получената смес се напълват лучените “буренца”. Запичат се 15-20 мин. в загрята фурна на 200° С, или докато се зачервят.


Подходящи типове вина
Май 2010
Още подобни рецепти
Коментари