Начало За нас Реклама Контакти

Пълнен кромид

Снимка за Пълнен кромид
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Формата на това ястие е забавна и привлекателна, а съдържанието - ароматно и вкусно.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 едри глави лук
  2. 2 с. л. масло
  3. 250 г кайма
  4. ½ ч. л. смлян кимион
  5. 1 ч. л. горчица
  6. 1 филия хляб
  7. 1 с. л. кисело мляко
  8. 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
  9. ½ ч. л. мащерка
  10. ½ ч. ч. сухо бяло вино
  11. 1 ч. ч. телешки или пилешки бульон
  12.  сол и пипер на вкус
  13. за гарниране:
  14. 1 ч. ч. сварен фасул
  15. 4 с. л. нарязани кисели краставички
  16. 4 с. л. нарязани маслини
  17. 2 печени чушки, нарязани на лентички
  18. 2 сушени домата, нарязани на ситно
  19. ½ ч. л. сушен джоджен
  20.  сол, ябълков оцет и олио на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Обеленият лук се пуска в подсолена вряща вода за 8 мин. Изважда се, средата му се избутва, като се запазват външните 3 слоя. Подсушава се. Вътрешността на едната глава се нарязва на ситно. Останалата вътрешност на лука може да се използва за супа или салата.

  2. 2.

    Каймата се омесва с кимиона, горчицата, натрошената среда на хляба, млякото, магданоза, мащерката и средата от лука.

  3. 3.

    Издълбаните глави лук се напълват със сместа и се слагат в тавичка. Заливат се с бульона и виното и се пекат 45 мин. в загрята на 180° С фурна. Поднасят се с останалия от печенето сос, който може допълнително да се редуцира, за да се сгъсти.

  4. 4.

    Продуктите за гарнитурата се смесват и се подправят на вкус със сол, оцет и олио.
     


Подходящи типове вина
Ян. 2011
Още подобни рецепти
Коментари