Начало За нас Реклама Контакти

Пълнен хляб с маслини и шунка

Снимка за Пълнен хляб с маслини и шунка
90
Време за приготвяне: 1 час и 30 минути + 1 час за втасване
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Гигантският печен сандвич заслужава възможно най-доброто отношение и от готвача, и от тези, които сладко-сладко ще го изядат.

СъставНеобходими продукти за 6 порции

  • за тестото:
  • 600 г брашно
  • 1 ч. л. смляна морска сол
  • 20 г прясна мая
  • 350 мл хладка вода
  • 2 с. л. готово песто, по желание
  • 1 с. л. зехтин екстра върджин
  • за гарниране:
  • 50 г маслини каламата, нарязани
  • 100 г прошуто или шунка
  • 50 г пармезан или кашкавал, настърган
  • 2 печени чушки, ситно нарязани
  • 1 яйце за намазване

Начин на приготвяне

  • 1.

    За тестото брашното се пресява и се смесва със солта. Маята се разтваря във водата. Прави се кладенче в брашното и в него се сипва разтворената мая. Омесва се меко тесто. Ако има нужда, се добавя още малко вода или брашно. Меси се, докато престане да лепне. Слага се в купа, намазана със зехтин, да втасва на стайна температура около 1 час.

  • 2.

    Тестото се слага върху плот, намазан със зехтин, и с ръце се разстила на правоъгълник с размери 50х20 см. Ако тестото се връща, се оставя да почине 3-4 мин. и тогава отново се разточва.

  • 3.

    Продуктите за гарниране се разпределят върху правоъгълника и се завива на руло. Намазва се с разбитото яйце. Слага се в тавичка. Рулото се разрязва с ножица или остър нож на парчета с дебелина 2 см, като парчетата не се отрязват до края. Леко се завиват настрани, за да се види структурата им. Оставя се да втасва 40 - 50 мин. и се пече в загрята фурна на 220° С, докато се зачерви отдолу и отгоре.

  •  
Подходящи типове вина
Февр. 2015
Още подобни рецепти
Коментари