Начало За нас Реклама Контакти

Пухкав маслен царевичен хляб

Снимка за Пухкав маслен царевичен хляб
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Царевичният хляб е един от най-важните кулинарни уроци, които говорещите френски кадиени са научили от местните племенни хора в Луизиана.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 ч. ч. брашно с набухватели
  • 1 ч. ч. царевично брашно
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 1 ч. л. морска сол
  • 1 ч. л. прясна мащерка, ситно нарязана
  • 200 г меко масло
  • 200 мл прясно мляко
  • 200 мл кисело мляко
  • 1 с. л. лимонов сок
  • 3 яйца
  • 1 ч. л. масло за формата
  • 2 с. л. галета
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Двата вида брашно се пресяват с бакпулвера и се разбъркват със солта и мащерката. Добавя се маслото и се стрива на трохи.

  • 2.

    Прясното и киселото мляко се разбъркват заедно с лимоновия сок.

  • 3.

    Яйцата се разбиват с млечната смес и постепенно се добавят към брашнената смес. Разбърква се с шпатула, но не прекалено дълго.

  • 4.

    Сместа се сипва във форма, намазана с масло и поръсена с галета. Пече се около 45 мин. във фурна, загрята на 180˚ С.
     


Подходящи типове вина
Юли 2013
Още подобни рецепти
Коментари