Начало За нас Реклама Контакти

Пудинг от овесени ядки и ябълки

Снимка за Пудинг от овесени ядки и ябълки
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Че овесените ядки са полезни, в това няма капка съмнение. Ама защо трябва да се все така никакви на вкус? Този въпрос сигурно си задават милиони дечица по цял свят всяка сутрин. Ние ви предлагаме нещо по-различно, с което следващото поколение ще пречупи стереотипа.

СъставНеобходими продукти за 8 порции

  • 200 г фини овесени ядки
  • 400 мл прясно мляко
  • 4 с. л. захар
  • 1 кг ябълки, обелени и настъргани на едро ренде
  • 3 яйца
  • 30 г масло
  • ½ ч. л. бакпулвер
  • 1 с. л. галета за поръсване на формата
  • 1 ч. л. масло за формата

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Овесените ядки се заливат с топлото мляко и престояват 10-15 мин.

  2. 2.

    Яйцата се разбиват със захарта, към тях се прибавят овесените ядки и настърганите ябълки, размесени със сока от лимона и настърганата му кора и бакпулвера.

  3. 3.

    Сместа се слага в намазана с масло, поръсена с галета форма за кекс или малки формички. Отгоре се слагат парченца масло. Пече се на 180° С около 20 мин.

Съвет:
Готовите малки кексчета може де се украсят с крем от разбито крем сирене и пудра захар и да се залеят с мед.

Подходящи типове вина
Ян. 2003
Още подобни рецепти
Коментари
Коментари 0 коментара
Напиши коментар
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.