Начало За нас Реклама Контакти

Пудинг от карфиол

Снимка за Пудинг от карфиол
90
Време за приготвяне: 90 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

СъставНеобходими продукти за 8 порции

  • 800 г нарязан на розички карфиол
  • 500 мл прясно мляко
  • 1 кубче MAGGI Златен пилешки бульон със зеленчуци
  • 100 г масло
  • 60 г / ½ ч. ч. брашно
  • 5  яйца
  • 100 г настърган кашкавал
  • за соса:
  • 100 г масло
  • 2 с. л. лимонов сок
  • 1 скилидка пресован чесън
  • 1 с. л. галета
  • 3 с. л. нарязан на ситно магданоз
  • 1 ч. л. риган или мащерка

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Маслото се загрява и в него се запържва брашното за 1-2 минути. При непрекъснато бъркане се прибавя горещото мляко.

  2. 2.

    Натрошава се кубчето MAGGI Златен пилешки бульон със зеленчуци. Получава се гъст сос бешамел.

  3. 3.

    Карфиолът се сварява за 7-8 мин. в подсолена вода, прецежда се и се пасира.

  4. 4.

    В купа се смесват пюрето от карфиола, бешамелът, кашкавалът и яйцата. Подправя се с пипер и лимонов сок. Сместа се изсипва в намаслена форма с отвор по средата, поръсена с галета. Пудингът се пече на 180°С 60 мин.

  5. 5.

    През това време в маслото за соса се запържват чесънът, галетата, магданозът и риганът. Подправя се с лимонов сок и сол. След като пудингът се изпече, изстива във формата 15 мин. и се обръща върху чиния, в която е сложен чесновият сос.


Галерия
Подходящи типове вина
Ян. 2003
Още подобни рецепти
Коментари