Начало За нас Реклама Контакти

Провансалски хляб с мед и зехтин

Снимка за Провансалски хляб с мед и зехтин
60
Време за приготвяне: 1 час + 4 часа за втасване
I
Степен на трудност - Лесна

Бавното втасване на този хляб трансформира първичните аромати на зехтин, мед и цитруси в съблазнителен средиземноморски пейзаж от ухания.

СъставНеобходими продукти за 1 хляб

Начин на приготвяне

  • 1.

    Маята се разтваря в 250 мл хладка вода, добавят се 200 г от брашното и се оставя за 45 мин.

  • 2.

    Добавят се зехтинът, останалото брашно, кората от портокал и лимон, шарената сол и медът. Леко се разбърква и се оставя за 3 часа.

  • 3.

    Тестото се разстила във форма с диаметър 30 см и се оставя за 1 час.

  • 4.

    Изпича се в загрята фурна на 220° С за 15 мин. Изважда се от фурната и се намазва със зехтин. 


Май 2017
Още подобни рецепти
Коментари