Начало За нас Реклама Контакти

Пролетна салата

Снимка за Пролетна салата
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Представянето на типични за нашата кухня съчетания от продукти по оригинален начин винаги създава добро настроение. Авторът на тази салата, Пламен Дойчинов, който повече от 6 години е професионален готвач във Вашингтон, я нарече "Традиционна пролетна салата". На вас оставяме свободата да я наричате както прецените - може и "Нетрадиционна". 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 2 малки марули
  2. 1 ч. ч. бейби спанак
  3. 1 ч. ч. рукола
  4. 1 краставица
  5. 1 връзка репички
  6. 4 яйца
    1. за дресинга:
    2. 1 ч. ч. кисело мляко
    3. ½ ч. ч. заквасена сметана
    4. 1 лимон
    5.  сол и пипер на вкус
  7. за рулото:
  8. 4 арабски питки
  9. 2 връзки пресен лук
  10. 1 червена чушка
  11. 1 зелена чушка
  12.  

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Измитите и подсушени салати се аранжират красиво в „купичка” от краставица - подредени чрез ринг в кръг тънки резени краставица.

  2. 2.

    Останалата краставица и репичките се нарязват на тънки шайби и се подреждат около тях. Твърдо свареното яйце се нарязва на 4 и резените се добавят в чинията. Всичко се залива с дресинга от кисело мляко, заквасена сметана и лимон, подправен със сол и черен пипер на вкус.

  3. 3.

    Изчистеният и измит пресен лук се подрязва с дължината на питката, подправя се със зехтин, сол и пипер и по 4-5 стръка се завиват в 1 питка на стегнато руло, което се хваща с пръстени, изрязани от зелената и червената чушка. Краищата на питката се изрязват и тя се сервира леко затоплена заедно със салатата.
     


Подходящи типове вина
Май 2012
Още подобни рецепти
Коментари