Начало За нас Реклама Контакти

Прасковен сладкиш в бурканчета

Снимка за Прасковен сладкиш в бурканчета
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна

Готовите смеси за пудинг понякога имат наистина необичайни приложения както в тази “консервирана” рецепта.

СъставНеобходими продукти за 6 - 8 бурканчета

  • за плодовия слой:
  • 5 праскови, обелени и нарязани на едри парчета
  • 1 ч. ч. къпини или малини
  • 150 г светлокафява захар
  • 1 пакетче пудинг ванилия
  • 1 с. л. лимонов сок
  • за коричката:
  • 2 ч. ч. брашно
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 1 ч. л. ванилова захар 
  • 3 с. л. фина кристална захар
  • 125 г масло
  • 230 г заквасена сметана
  • 2 с. л. овесени ядки или филирани бадеми
  • 2 с. л. кафява захар за поръсване
  •  сладолед за поднасяне

Начин на приготвяне

  • 1.

    Прасковите се смесват със захарта, пудинга, лимоновия сок и къпините. Сместа се разпределя на дъното на топлоустойчиви бурканчета или тавичка на пласт от 3 см.

  • 2.

    Брашното се пресява с бакпулвера, добавят се щипка сол, ванилената и кристалната захар и се стрива на трохи с маслото. Слага се сметаната и се разбърква на гъсто тесто. Разпределя се върху прасковите и се поръсва с кафявата захар.

  • 3.

    Пече се около 30 мин. във фурна загрята на 170° С , ако сладкишът е в малки бурканчета, и около 60 мин., ако е в тавичка.

  • 4.

    Поднася се със сладолед.
     


Юли 2015
Още подобни рецепти
Коментари