Начало За нас Реклама Контакти

Прасковен сладкиш с кокосова коричка

Снимка за Прасковен сладкиш с кокосова коричка
120
Време за приготвяне: 120 минути
II
Степен на трудност - Средна

Печените плодове може и да не притежават активната свежест на пресните, но компенсират липсата ѝ с упойващ карамелен вкус и нежна консистенция. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. за пълнежа:
  2. 500 г праскови
  3. 3 с. л. захар
  4. 1 с. л. царевично нишесте
  5. 2 с. л. лимонов сок
  6. 2 с. л. масло
  7. за коричката:
  8. ½ ч. ч. брашно
  9. ½ ч. ч. захар на кристали
  10. ½ ч. л. бакпулвер
  11.  щипка сол
  12. 50 г масло
  13. 1 яйце
  14. 1 ч. л. бурбонска ванилова захар
  15. 3 с. л. ситни кокосови стърготини
  16. 3 с. л. едри кокосови стърготини за поръсване или филирани бадеми
  17. за гарниране:
  18. 1 ч. ч. цедено кисело мляко
  19. 2 с. л. пудра захар
  20. 1 ч. л. бурбонска ванилова захар
  21. ½ ч. л. канела
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Прасковите се обелват, нарязват се на резени и се разбъркват с нишестето, лимоновия сок и захарта. Слагат се на дъното на керамична или стъклена топлоустойчива форма за печене. Отгоре се слага маслото, нарязано на малки бучици. Пече се в предварително загрята фурна на 180° С за 20 мин.

  2. 2.

    Брашното за коричката се смесва със захарта, ситните кокосови стърготини, бакулвера, ваниловата захар и солта. Добавя се маслото и се стрива на трохи. Прибавя се яйцето и отново се стрива на трохи.

  3. 3.

    Запечените праскови се поръсват с трохите, отгоре се разпределят останалите едри кокосови стърготини. Сладкишът се завива с алуминиево фолио и се запича още 20 - 30 мин. на 170° с или докато се зачерви.

  4. 4.

    Сервира се топъл, като се сипва с голяма лъжица и се гарнира с цеденото мляко, разбъркано с канелата, захарта и ванилията.


Авг. 2012
Още подобни рецепти
Коментари