Начало За нас Реклама Контакти

Поп кейк във фунийка

Снимка за Поп кейк във фунийка
120
Време за приготвяне: 120 минути
II
Степен на трудност - Средна

Cake Pops са част от непрекъснатата поредица от вкусни мании, които прелетат в Европа отвъд Атлантика, за да съчетаят вълнуващи вкусове със забавни форми.

СъставНеобходими продукти за 12 броя

  1. ½ ч. ч. брашно с набухватели
  2. ½ ч. ч. фино бяло брашно
  3. 2 с. л. какао
  4. 1 ч. ч. фина кристална захар
  5. 65 г меко масло
  6. 2 големи яйца
  7. 125 мл прясно мляко
  8. 1 ч. л. ванилена есенция или ванилена захар
  9. 12 фунийки за сладолед
  10. за гарниране:
  11. 100 г бял шоколад
  12. 200 г тъмен шоколад
  13.  вишни или череши
  14. за крема:
  15. 200 г крем-сирене
  16. 1 ч. л. настъргана кора от портокал
  17. 3 с. л. портокалов сок
  18. 100 мл сметана 35% за разбиване
  19. 1 ч. ч. пудра захар
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Пресяват се заедно двата вида брашно и какаото и се смесват със захарта.

  2. 2.

    Към брашнената смес се добавя маслото, нарязано на кубчета, и се стрива на трохи.

  3. 3.

    Разбиват се яйцата с млякото и ванилията.

  4. 4.

    Към маслото се добавя половината от яйчната смес и добре се разбърква. Слага се другата половина и отново се разбърква.

  5. 5.

    Фунийките за сладолед се увиват с голям лист алуминиево фолио и се закрепват една до друга вертикално в топлоустойчива купа или по-дълбока малка тавичка. Напълват се с шоколадовата смес най-много до две трети. Слагат се да се пекат на 180˚ С за 18 - 20 мин.

  6. 6.

    Изпечените сладкиши се потопяват в стопените бял или тъмен шоколад, разредени с 1-2 с. л. олио. Гарнират се със стопен бял шоколад и отгоре се поставя черешка, потопена наполовина в тъмен шоколад.

  7. 7.

    Може да се направят малки топки от сместа за лимоновите близалкии да се поставят върху изпечените във фунийките кексчета . Охлаждат се много добре в хладилника и се топват в двата вида шоколад.

  8. 8.

    За крема в купа се смесват охладеното сирене PHILADELPHIA, кората от портокал, портокаловият сок, сметаната за разбиване и пудрата захар. Разбиват се с миксер 3-4 мин. до хомогенен крем. Шприцова се върху изпечените кексчета.
     


Авг. 2012
Още подобни рецепти
Коментари