Начало За нас Реклама Контакти

Поки туна салата

Снимка за Поки туна салата
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

С морската хрупкавост на водораслите и нежния вкус на тънките резени пресен тон, тази салата от менюто на ресторант Хамачи е едно съблазнително и достъпно олицетворение на чудесната японска храна. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 600 г мариновани водорасли уакаме
  • 2 авокадо
  • 200 г прясна риба тон
  • 40 г черен сусам
  • за соса:
  • 150 мл соев сос
  • 1 ч. л. чеснова паста
  •  сок от 1 лимон
  •  сол и пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    За всяка порция се аранжират по 150 г водорасли. Рибата тон и авокадото се подреждат отгоре.

  • 2.

    Залива се със соса и се поръсва със сусам.
     

Ако се затруднявате в намирането на някой от необходимите продукти за рецептата, пишете ни на menu@menumag.bg, за да ви помогнем в търсенето.

Подходящи типове вина
Февр. 2014
Още подобни рецепти
Коментари