Начало За нас Реклама Контакти

Пиперада

Снимка за Пиперада
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Пиперада е много популярно ястие в Испания, което често се сервира върху препечена филийка в тапас баровете. Разбира се, у нас лесно ще го използваме за обяд или вечеря.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 600 г домати
  2. 2 глави лук, нарязани на полумесеци
  3. 2 зелени чушки, нарязани на тънки ивици
  4. 2 червени чушки, нарязани на тънки ивици
  5. 4 резена прошуто или бекон, ситно нарязани, по желание
  6. 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  7. 5 яйца
  8. 2 с. л. зехтин
  9.  сол на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Доматите се обелват, отстраняват се семките и се нарязват на малки кубчета.

  2. 2.

    Зехтинът се загрява и в него се слагат лукът и доматите да се задушават на умерен огън, докато се изпари течността за около 10 мин.

  3. 3.

    Добавят се чушките, прошутото и чесънът и се разбърква още 5-6 мин.

  4. 4.

    Яйцата се разбиват с малко сол. Добавят се към сместа на огъня и се разбъркват 1 мин. на слаб огън. Покриват се с капак за още 3-4 мин., докато се стегнат. Сервира се горещо.


  5.  

Подходящи типове вина
Юли 2011
Още подобни рецепти
Коментари