Начало За нас Реклама Контакти

Пилаф с кашу и чипс от моркови

Снимка за Пилаф с кашу и чипс от моркови
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Любителите на ориза надали ще останат безучастни към този апетитен пилаф с ядки. Ястието в индийски стил е гарнирано с ефектен чипс от моркови и е с отчетлив аромат на джоджен и магданоз.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 с. л. краве масло
  • 2 глави лук, нарязан на полумесеци
  • 3 скилидки чесън, ситно скълцан
  • 1 пръчка канела
  • 2-3 зърна кардамон
  • 300 г дългозърнест ориз
  • 500 мл горещ зеленчуков или пилешки бульон
  • 1 връзка магданоз
  • 1 връзка джоджен
  • 1 едри моркова
  •   олио за пържене
  • 100 г кашу
  • 1 ч.л. краве масло за кашуто
  •  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Маслото се загрява и в него се слага да се запържи лукът за 4-5 мин. Добавят се чесънът, канелата и кардамонът, разбъркват се около минута и се сипва оризът. Бърка се, докато стане прозрачен. Налива се бульонът. Огънят се намалява и се оставя да къкри под капак около 15 мин. или докато течността се поеме от ориза.

  2. 2.

    През това време морковите се нарязват на много тънки и дълги ивици. Изпържват се в 2 см сгорещено олио, докато станат хрупкави.

  3. 3.

    Маслото се разтопява и в него се изпържва кашуто до златисто.

  4. 4.

    Пилафът се обърква с нарязания джоджен и магданоз и се сервира с чипса от моркови и пърженото кашу.


Галерия
Подходящи типове вина
Дек. 2008
Още подобни рецепти
Коментари