Начало За нас Реклама Контакти

Пица с пресен лук и тиквички

Снимка за Пица с пресен лук и тиквички
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Сигурни сме, че сте изпробвали какви ли не вариации на тема пица, но ние ви предлагаме една лесна за приготвяне рецепта, в която присъстват избрани пролетни и летни зеленчуци. Тази пица е лека и диетична, така че е особено подходяща за горещите дни, които предстоят.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • за тестото:
  • 2 ч. ч. брашно
  • 1 ч. ч. грис
  • 1 ч. л. морска сол
  • около 300 г хладка вода
  • за плънката:
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 връзка пресен лук
  • 2 стръка пресен чесън
  • 2 тиквички, нарязани на кръгчета
  • 1 ч. л. MAGGI® Вълшебен вкус Пиле
  •   розов или черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В купа се смесват брашното, грисът и солта. Прави се кладенче и се слага водата. Бърка се с дървена лъжица, докато се оформи топка. Меси се около 5 мин., докато се получи гладко тесто, което не лепне. Разделя се на четири, увива се във фолио и се оставя да почине 20 мин.

  2. 2.

    Плънката се приготвя, като зехтинът се загрява и в него се слагат нарязаните лук и чесън. Разбъркват се 1-2 мин. и се добавят тиквичките и MAGGI Вълшебен вкус Пиле. След като се разбъркват 2-3 мин., се подправя с розовия пипер.

  3. 3.

    Тестото се разточва тънко, покрива се с плънката и се пече за 10 мин. във фурна загрята до 240°С.

Вариации - Сложете червен лук вместо зелен.

Галерия
Юни 2008
Още подобни рецепти
Коментари