Начало За нас Реклама Контакти

Хрупкави брускети с тиква

Снимка за Хрупкави брускети с тиква
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Тиквата е вкусна не само печена и сладка. Тя е чудесен плод, който много лесно се използва в солената кухня, както ще разберете, когато закусите с тези апетитни филийки.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 200 г катък от козе мляко
  • 2 с. л. белени тиквени семки, запечени
  • 2 с. л. магданоз, ситно нарязан, по желание
  • 200 г тиква
  • 2 с. л. брашно
  •  олио
  • ½ франзела
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Катъкът се разбърква с нарязаните тиквени семки и магданоза.

  • 2.

    Тиквата се настъргва на едро ренде, разбърква се с брашното и се слага да се изпължи до златисто в съд, в който е сгорещено 4 см олио. Слага се да се отцеди върху кухненска хартия.

  • 3.

    Франзелата се нарязва на тънки филийки и се запича в тостер или във фурната.

  • 4.

    Филийките се поднасят, намазани с катъка и гарнирани с тиквата.
     


Февр. 2013
Още подобни рецепти
Коментари