Начало За нас Реклама Контакти

Печени свински пържоли с грахово пюре

Снимка за Печени свински пържоли с грахово пюре
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Пържолите несъмнено попадат в челните позиции на класацията за любимо българско ястие. Поднасяме ви този обичан специалитет в компанията на фино сирене бри, аромат на риган и великолепно грахово пюре.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 свински пържоли без кост х 200 г
  • 2 с. л. брашно
  • 1 с. л. горчица
  • 2 с. л. олио
  • 2 филии бял хляб
  • 1 с. л. меко краве масло
  • 1 скилидка чесън, счукана
  • ½ ч. л. риган
  • 2 с. л. магданоз, нарязан на ситно
  • 1 с.л. шамфъстък или бадеми, нарязани на ситно
  • 100 г сирене бри
  • за пюрето:
  • 2 с. л. краве масло
  • 1 с. л. лук, нарязан на ситно
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  • ½  чаша гореща вода
  • 500 г замразен грах
  • 1 с. л. ябълков оцет
  •  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Пържолите се намазват с горчицата и се овалват в брашното от всички страни. Изпържват се в сгорещеното олио на умерен огън от двете страни и се слагат в тавичка. Средата на хляба се стрива с маслото, чесъна, ригана, магданоза и бадемите. Сместа се разпределя върху месото.

  2. 2.

    Сиренето се разрязва на две половини и всяка се срязва на още две по ширина. Върху всяка пържола се поставя по парче сирене и се слагат да се пекат 20 мин. на 180°С.

  3. 3.

    Половината от маслото за пюрето се сгорещява и в него се задушават лукът и чесънът. Сипват се горещата вода, сол и пипер на вкус.

  4. 4.

    Щом всичко заври, се слага грахът за 3-4 мин. Пасира се заедно с останалото масло и оцета.


Галерия
Ян. 2009
Още подобни рецепти
Коментари