Начало За нас Реклама Контакти

Печени патладжани с яйца и сирене

Снимка за Печени патладжани с яйца и сирене
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Пълнените патладжани са основополагаща идея в страните от кавказкия регион и Близкия изток. И макар вариантите с месо да са по-разпространени, понякога плънката е от яйца и дъхави овчи сирена.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 едри патладжана
  • 2 яйца, твърдо сварени
  • 100 г кашкавал, настърган
  • 100 г овче сирене, натрошено
  • 1 домат, обелен, ситно нарязан без семките
  • 2 с. л. стопено масло
  • 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
  • за гарниране:
  • 1 ч. ч. цедено кисело мляко
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  •  сол на вкус
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Патладжаните се срязват наполовина по дължина и вътрешността им леко се издълбава с лъжица.

  • 2.

    Кипват се 2 л вода с 1 ч. л. сол и издълбаните патладжани се пускат за 3 мин. Изваждат се, отцеждат се върху решетка и се подсушават.

  • 3.

    Смесват се ситно нарязаните яйца, доматът, сиренето, кашкавалът, магданозът и маслото. Плънката се разпределя и патладжаните се запичат 20 мин. на 190˚ С.

  • 4.

    Поднасят се с млякото и чесънът, подправени с малко сол.
     


Подходящи типове вина
Февр. 2013
Още подобни рецепти
Коментари