Начало За нас Реклама Контакти

Печена супа с лук и доматчета с царевични палачинки

Снимка за Печена супа с лук и доматчета с царевични палачинки
80
Време за приготвяне: 80 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Апетитният аромат на печени със зехтин зеленчуци е основната характеристика на тази изискана супа. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 600 г лук, нарязан на полумесеци
  2. 600 г чери доматчета, срязани на половини
  3. 4 с. л. зехтин
  4. 4 скилидки чесън, ситно нарязани
  5. 1 л зеленчуков бульон
  6. 2 с. л. нарязан босилек или магданоз
  7.  сол и черен пипер на вкус
  8. за палачинките:
  9. 1 ч. ч. брашно
  10. 1 с. л. бакпулвер
  11. ⅓ ч. л. сол
  12. 2 ч. ч. царевица от консерва
  13. 200 мл прясно мляко
  14. 2 яйца
  15. 4 с. л. зехтин
  16. 100 г пармезан или кашкавал

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Лукът се слага в тавичка, разбърква се със зехтина и се посолява леко. Слага се във фурна, загрята на 220° С, за 20 мин., като се разбърква веднъж.

  2. 2.

    В тавата се добавят доматчетата и чесънът, разбъркват се и се запичат още 15 мин.

  3. 3.

    В тенджера се слага да заври бульонът. Добавят се запечените зеленчуци и се оставят да покъкрят 10 мин. Подправя се със сол и пиер на вкус.

  4. 4.

    През това време се приготвят палачинките. Половината царевица се пасира грубо заедно с млякото. Брашното се пресява с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват със зехтина. Към брашното се добавят яйцата и царевичната смес, като не се прекалява с бъркането. От сместа се сипва по лъжица в загрят тиган с незалепващо покритие, леко намазан със зехтин. Палачинките се изпичат от двете страни. Още горещи се поръсват с настъргания пармезан и се сервират със супата.
     

Подходящи типове вина
Юли 2012
Още подобни рецепти
Коментари