Начало За нас Реклама Контакти

Печена скумрия с боб

Снимка за Печена скумрия с боб
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Ако си спомняте с умиление за някогашното качество на рибните консерви "Закуска", тази рецепта със сигурност ще ви допадне, а и съвсем спокойно ще се превърне в едно от любимите ви ястия.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 филета от скумрия
  2. 1 консерва сварен боб
  3. 2 с. л. олио
  4. 1 стрък праз или 1 глава лук, нарязани на ситно
  5. 2 кисели краставички
  6. 1 ч. л. девесил
  7. 100 г домати от консерва
  8. 1 с. л. доматено пюре
  9.  сол и пипер на вкус
  10.  

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Рибата се посолява, поръсва се с пипер и се подрежда в тавичка с кожата надолу.

  2. 2.

    В мазнината се слага празът, разбърква се около минута, добавят се бобът, краставичките, девесилът, доматите и доматеното пюре. Подправя се със сол на вкус.

  3. 3.

    Бобената смес се изсипва върху рибните филета и всичко се запича за 20 мин. на 200˚ С.

  4.  

Подходящи типове вина
Февр. 2011
Още подобни рецепти
Коментари