Начало За нас Реклама Контакти

Печена риба със зеленчуци

Снимка за Печена риба със зеленчуци
35
Време за приготвяне: 35 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Изключително апетитна, здравословна и много лесна и бърза за приготвяне рецепта за риба, поднесена в компанията на ароматни печени зеленчуци.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 среден патладжан, нарязан на дълги резени с дебелина 1 см и осолени
  • 1 тиквичка, нарязана на дълги резени, с дебелина 1 см
  • 4-5 с. л. зехтин
  • 1 жълта печена чушка
  • 1 червена печена чушка
  • 2 стръка зелен лук, нарязан на ситно
  • 100 г черни маслини, без костилките
  • 2 с.л. нарязани сушени домати
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  • 1 с. л. лимонов сок
  • 4 филета от скумрия, риба тон или паламуд
  • 4 стръка розмарин
  • 2 домата и зелена салата за гарниране
  •   сол на вкус
  •   пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Резените патладжан се измиват, подсушават се и заедно с тиквичката се поръсват с пипер, намазват се добре със зехтин и се пекат върху загрят грил-тиган по 2 мин. от всяка страна.

  2. 2.

    Печените зеленчуци и маслините се нарязват на ситно и се смесват с чесъна, лука, сушените домати и лимоновия сок. Салцата се подправя на вкус.

  3. 3.

    Рибата се намазва със зехтин и се поръсва със сол и пипер. На всяко парче се слага по един стрък розмарин. Филетата се пекат на умерено загрят грил-тиган по 2-3 мин. от всяка страна.

  4. 4.

    В чиния за сервиране се аранжира зелената салата, отгоре се подреждат резените домати, поръсват се със зехтин, сол и пипер, отгоре се слага рибата и няколко лъжици от салцата.


Подходящи типове вина
Авг. 2008
Още подобни рецепти
Коментари