Начало За нас Реклама Контакти

Печена риба с майонеза

Снимка за Печена риба с майонеза
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Готвенето с майонеза изглежда странно в българските очи, но това нормален и много вкусен начин за приготвяне на риба в САЩ и, разбира се, във Франция. Все пак готовият сос не съдържа почти нищо друго освен яйца, растителна мазнина и при късмет лимонов сок - все продукти, които се разбират чудесно с морските твари.

СъставНеобходими продукти за 2 порции

  • 2 едри лаврака или скумрии
  • 4 с. л. майонеза
  • 1 ч. л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука
  • 4 с. л. бяло вино
  • 1 ч. л. настъргана лимонова кора
  • 1 с. л. зелен лук, нарязан на ситно
  • 1 щипка чесън на прах или пресован пресен чесън
  • 1 с. л. магданоз, нарязан на ситно
  • 1 с. л. копър, нарязан на ситно

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Рибата се почиства и се филетира. Майонезата се смесва с MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука, виното, настърганата лимонова кора, лукът, чесънът, магданозът и копърът.

  2. 2.

    Рибата се покрива добре със сместа и се загъва в хартия за печене.

  3. 3.

    Слага се да се изпече в загрята до 190° С фурна за 15-20 мин. Поднася се с грах, задушен в масло.


Галерия
Подходящи типове вина
Апр. 2010
Още подобни рецепти
Коментари