Начало За нас Реклама Контакти

Печена риба с копърово масло и картофи

Снимка за Печена риба с копърово масло и картофи
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

И рибата, и картофите независимо от различния си вкус взаимодействат забележително със специфичните аромати на копъра, девесила и маслото в тази рецепта.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 600 г дребни картофи
  2. 4 цели почистени риби
  3. 4 стръка пресен девесил или 1 ч. л. сушен
  4. 2 с. л. зехтин
  5. 100 г меко масло
  6. 2 с. л. копър, ситно нарязан
  7. 1 скилидка чесън, пресована
  8. 1 ч. л. фино настъргана лимонова кора
  9.  сол и бял пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Картофите се подваряват 10 мин. в подсолена вода. Отцеждат се.

  2. 2.

    Рибите се поръсват със сол, пипер и нарязания девесил. Намазват се със зехтина.

  3. 3.

    Маслото се разбърква с копъра, лимоновата кора и чесъна.

  4. 4.

    Рибите се слагат в голяма тавичка. Горещите картофи се разбъркват с половината от копъровото масло и се слагат при рибите. Останалото масло се сипва върху парче фолио и се завива като бонбон. Поставя се в хладилника да се охлади.

  5. 5.

    Всичко се запича 20 мин. на 200˚ С.

  6. 6.

    Рибите и картофите се сервират с резенчета от останалото ароматно масло.


Подходящи типове вина
Септ. 2012
Още подобни рецепти
Коментари