Начало За нас Реклама Контакти

Печена риба с домати и маслини

Снимка за Печена риба с домати и маслини
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Морската риба има чудното свойство да не изисква прекалено много продукти за приготвянето й – домати, маслини, една-две подправки са напълно достатъчни за вкусното блюдо.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 рибни филета – лаврак, костур, треска
  2. 200 г домати, нарязани на кубчета
  3. 100 г нарязани маслини каламата
  4. 2 стръка мащерка
  5. 1 с. л. балсамов оцет
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Смесват се доматите, маслините и мащерката.

  2. 2.

    Филетата се поставят в тавичка, посоляват се и се поръсват с черен пипер на вкус, върху тях се слага по 1-2 лъжици от сместа, поръсват се със зехтин и се слагат в загрята фурна на 200˚ С за 10 - 15 мин.

  3. 3.

    Отделените сокове от печенето се смесват с балсамовия оцет. С получения сос се залива изпечената риба и се поднася.
     


Подходящи типове вина
Авг. 2012
Още подобни рецепти
Коментари