Начало За нас Реклама Контакти

Печена ципура с артишок в пергамент

Снимка за Печена ципура с артишок в пергамент
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Лимоновата свежест, специфичният вкус на артишока, пикантността на лука и сладко-киселите домати са перфектните компаньони на морската риба, които по никакъв начин не засенчват естествения й вкус.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 дребни ципури
  • 1 лимон
  • 4 с. л. пресен или див лук, ситно нарязан
  • 200 г маринован артишок
  • 200 г чери домати или обикновени домати, нарязани на резени
  •  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Рибите се подсушават и се поръсват със сол и черен пипер. Във вътрешността им се слага по един резен лимон и лъжица от лука.

  • 2.

    Рибите се оставят върху кръг, изрязан от хартия за печене с диаметър 40 см. Отгоре се разпределят артишокът, доматите и мазнината от артишока. Хартията се прегъва на две и краищата се прищипват, като се прегъват два пъти навътре.

  • 3.

    Пакетчетата риба се поставят в тавичка и се пекат 20 - 30 мин. във фурна, загрята на 200° С.

  •  
Подходящи типове вина
Дек. 2014
Още подобни рецепти
Коментари