Начало За нас Реклама Контакти

Патладжан с моцарела, босилек и доматен сос

Снимка за Патладжан с моцарела, босилек и доматен сос
45
Време за приготвяне: 45 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Простата и неизменно вкусна рецепта в стил "Италия" съвършено добре отразява духа на менюто в обичания от софиянци "Клуб на архитекта".

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 2 средни патладжана
  2. 250 г моцарела
  3. 3 дребни домата
  4. 2 стръка пресен босилек
  5. за доматения сос:
  6. 500 г белени домати от консерва
  7. 30 г лук
  8. 1 скилидка чесън
  9. 20 г зехтин
  10.  захар
  11.  сол и черен пипер

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Патладжаните, без да се белят, се нарязват по дължина, на резени с дебелина 5 - 7 мм. Трябва да се получат по 4 резена на порция. Намазват се леко със зехтин и се запичат от двете страни на грил или на скара.

  2. 2.

    Слагат се по два резена патладжан на кръст, а където се пресичат, се подреждат резен моцарела, резен пресен домат, листо пресен босилек. Посолява се леко, увива се като пакетче и се пече около 10 мин. във фурна, загрята на 220º С.

  3. 3.

    За доматения сос лукът и чесънът се слагат в сгорещения зехтин и се разбъркват 1-2 мин. Добавят се нарязаните домати и се подправя с щипка захар, сол и черен пипер на вкус. Оставя се да ври на умерен огън 10 - 12 мин. и се пасира.
     


Подходящи типове вина
Септ. 2012
Още подобни рецепти
Коментари