Начало За нас Реклама Контакти

Тиросалата

Снимка за Тиросалата
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Тъй като фета се прави само от овче мляко, може и с малко козе, очакванията от тази популярна гръцка разядка са за наситен вкус от сиренето, напомнящ на масло и кисело мляко и поддържан от добре премереното количество зеленчуци и подправки.

СъставНеобходими продукти за 2 порции

  • 400 г сирене фета
  • 60 мл зехтин
  • 1 малък домат, обелен
  • 1 с. л. червена чушка, ситно нарязана
  • 1 с. л. краставица, ситно нарязана
  • 1 ч. л. лимонов сок
  • 1 ч. л. лют червен пипер
  • 2 ч. л. сладък червен пипер
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • ½ ч. л. сушен риган
  •  черен пипер на вкус
  •  пресен лук и магданоз за поръсване

Начин на приготвяне

  • 1.

    Семките на домата се отстраняват и се нарязва на малки кубчета.

  • 2.

    Смесват се половината от сиренето и всички останали продукти. Пасират се.

  • 3.

    Прибавя се останалото фино натрошено или настъргано сирене.Салатата се разбърква добре и се поднася, поръсена с лук, магданоз и лют червен пипер.

  •  
Подходящи типове вина
Март 2017
Още подобни рецепти
Коментари