Начало За нас Реклама Контакти

Пастърма от сьомга с билково маскапоне

Снимка за Пастърма от сьомга с билково маскапоне
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Сьомгата e толкова маслена, плътна и богата на вкус риба, че се поддава на различни обработки, характерни за месата. Нищо не пречи да приготвим у дома тази пикантна и вкусна пастърма по рецепта на шеф Иван Кирин.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 400 г филе от сьомга
  • 500 г морска сол
  • 100 г захар
  • 10 г бял пипер
  • 10 г мащерка
  • 10 г червен пипер
  • 10 г чубрица
  • 10 г кимион
  • 120 г маскарпоне
  • 1 стрък пресен босилек
  • 1 стрък прясна мента
  • 1 стрък прясна мащерка
  • 5 г лимонова кора, настъргана
  • 15 мл зехтин 

Начин на приготвяне

  • 1.

    Филето от сьомга се оставя с кожата и внимателно се почиства от костите и люспите. Покрива се с морската сол и захарта и се оставя в хладилник за 48 часа.

  • 2.

    Смесват се сухите подправки. Сьомгата се изважда и се почиства от солта, подсушава се добре и се овалва в тях. Оставя се на хладно и проветриво място или се закача в хладилник под вентилатора за 48 часа.

  • 3.

    Гарнира се с маскарпонето, разбъркано с пресните подправки, лимоновата кора и зехтина.
     

Галерия
Подходящи типове вина
Юли 2014
Още подобни рецепти
Коментари