Начало За нас Реклама Контакти

Панирани рибни филенца с джинджифилов сос

Снимка за Панирани рибни филенца с джинджифилов сос
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Тази великолепна вариация с далекоизточен аромат на популярната рецепта за панирани рибни филенца е добра идея за неочаквани гости или пък за спокойствието на чашата бяло вино или бира след работа.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г филе от треска, хек, пъстърва или бяла риба
  • 1 с. л. сок от лайм или лимон
  • 1 с. л. соев сос
  • 1 с. л. нишесте
  • за паниране:
  • 1/2 ч. ч. галета
  • 3 с. л. сусам
  • 1 с. л. кокосови стърготини
  • 1 яйце, леко разбито
  •   олио за пържене
  • за соса:
  • 150 мл вода
  • 150 мл сок от лайм или лимон
  • 2 с. л. кокосово мляко, по желание
  • 2 ч. л. кафява захар
  • 1 ч. л. мед
  • 1 ч. л. соев сос
  • 1 ч. л. настърган джинджифил
  • 1 ч. л. настъргана кора от лайм
  • 1 с. л. нишесте, разтворено в 2 с.л. вода

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Филето се нарязва на пръчици. Смесват се нишестето, сокът от лайм и соевият сос. Рибата се разбърква със сместа и се оставя да престои 15 мин.

  2. 2.

    Смесват се продуктите за соса без нишестето и се слагат да заврат. Полученият сос се сгъстява с нишестето при непрекъснато разбъркване.

  3. 3.

    Смесват се галетата, сусамът и кокосът. Филенцата се потопяват в яйцето, овалват се в сусамената смес и се пържат 3-4 мин. на средно силен огън. Сервират се горещи със соса.


Юни 2009
Още подобни рецепти
Коментари